SUNSWEETS® SVESKER - FRA VORES PLANTAGER

TIL DIT BORD...
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

HVAD GØR OS ANDERLEDES

Hvad gør os anderledes

Oprindelse

At have landbrugsjord, der er frugtbar og begunstiget af et klima med regnløse somre og kølige, frostfrie vintre, til rådighed er altafgørende for produktionen af vores lækre svesker. Der findes kun en håndfuld steder som dette på kloden, og Sunsweet-sveskens oprindelsessted, San Joaquin Valley Californien, er et af dem.

Vores avlere ved, hvad god landbrugsjord er, og vælger kun specielle, perfekte vækstforhold til Sunsweets svesker.

Vores moderne metoder til vækst, høst, tørring og udstening

Vi brænder for svesker, vores indsats for kvalitet og kundeservice har fået præmier, og vi har investeret millioner af dollars i at forbedre måden, hvorpå vi gør ting – fra tørring i tørretunnel, til kvalitetstestning, til udstening.

Og hvad er de gode nyheder?

Alle disse tiltag hjælper Sunsweet med at dyrke svesker, som du vil finde lækkert faste, saftige og velsmagende!

Når det rette tidspunkt indfinder sig, reagerer vi hurtigt og plukker frugten, der er modnet på træet, og tager den hen til et af stederne i nærheden til omgående dehydrering. Dette minimerer transporttiden og maksimerer frugtens friskhed. Når blommer tørres til svesker, koncentrerer dehydreringen deres smag. Sveskerne reduceres til cirka en tredjedel af deres oprindelige størrelse, men bevarer deres oprindelig næringsværdi. Sveskerne kan derefter opbevares, indtil de udvælges til pakning. Forud for udstening og pakning får sveskerne et fornyende dampbad, hvilket gør dem bløde og fugtige. Vores forarbejdningsmetoder sikrer en ensartet smag og konsistens.

Smagen ligger i formen

Det er let at kende forskellen mellem Sunsweet Amaz!n svesker og almindelige svesker. Det er derfor Sunsweet har dyrket de perfekte svesker i mere end 100 år.

Måden, hvorpå Sunsweets svesker får fjernet deres sten i dag, er unik; ingen andre svesker i verden får fjernet deres sten på samme måde. Sunsweets unikke proces – “Smart Pitter” – løfter hver sveske, skubber blidt stenen ud og forsegler skindet igen, så frugten undgår at tørre ud og blive hård. Hele processen bevarer den smagfulde del af svesken tæt ved stenen, så du får en betydelig mere sød og nærende smag. Du får også en sveske der konsekvent er saftig, fyldig og rund i stedet for flad og beskadiget.

Når vi taler om svesken med den bedste smag, ved Sunsweet at ’Smagen ligger i formen’.

Grøn indsats

Som landmænd har vi stærke bånd til vores jord og omgivende samfund, så det er naturligt for os at gå ind for at bevare naturen og bane vejen for grøn innovation.

  • Først og fremmest har vi næsten 9.600 hektar med træer i Californien, som hjælper med at absorbere CO2!
  • Endvidere hjælper vi med at fjerne 30 tons drivhusgasser hvert år ved at bruge fælles genereret dampkraft. Det svarer til næsten 10.000 californiske husstandes årlige energiforbrug.
  • Vi bruger energibesparende belysning og dampkraft over alt i Sunsweets faciliteter, hvilket sparer over en million kWh energi om året.
  • 100% af biprodukterne fra sveskerne komposteres og bruges som foder til husdyr. Man kan kun gætte, hvor meget energi, der bruges til at producere foder til husdyr, så denne proces er dobbelt fordelagtigt for miljøet.
  • Sunsweet returnerer 100% af det vand, den bruger, tilbage til Feather River, hvilket virkeligt afspejler, hvor ren vores forarbejdningsfabrik af svesker er. Feather River, en vigtig biflod til Sacramento River i Sacramento Valley i det nordlige Californien, sikrer en rig biodiversitet af hjemmehørende flora og fauna, og vi er stolte af at bidrage hertil.
  • Vi bestræber os hele tiden på at sikre, at mange af vores detailemballager til kunderne er 100% genbrugelige.
  • Hvert år genbruger vi så meget plastik, karton og metal som muligt. I 2013 genbrugte Sunsweet:
  • over 100 tons plastik,
  • over 20 tons metal
  • næsten 1.000 tons karton.
Vi leder altid efter måder, hvorpå vi kan blive mere miljøvenlige, og bestræber os på 100% udnyttelse af alt affald. Over tre millioner kg sveskesten bruges til frembringelse af el via forbrænding af affald.