Focaccia med løg og marinerede svesker
Forberedelse
85
minutter
Portioner
6
personer
Ernæring
525
kalorier
ingredienser
Marinerede svesker: 6 spsk. rødvinseddike 1-2 spsk. brun farin 1 spsk. olivenolie 1-2 spsk. chilipulver Salt 200 g SUNSWEET svesker 3 forårsløg Dej: 250 g mel 1 tsk. salt 25 g gær 1 tsk. sukker 2 spsk. olivenolie 125-175 ml lunkent vand Topping: 1 løg 2 spsk. olivenolie 1-2 tsk. hakket rosmarin Salt og friskkværnet peber 30 g valnødder 300 g fontina i skiver (raclette kan også bruges) Desuden: 1 lille radicchiosalatInstruktioner
- Marinade: Kog eddike, farin, olivenolie og chilipulver. Smag til med salt, og hæld marinaden over sveskerne. Stil den til side.
- Dej: Bland mel og salt. Opløs gær og sukker i 125 ml vand. Lav et hul i midten af melet, og hæld gæropløsningen i. Ælt dejen sammen med lidt mere mel. Dæk dejen til, og lad den hæve et lunt sted i ca. 10 minutter. Tilsæt olivenolie, og ælt dejen igen, til den er glat. Dæk dejen til, og lad den efterhæve i 30-45 minutter.
- Topping: Pil løget, og skær det i tynde ringe. Varm 1 spsk. olivenolie på en pande, og svits løgringene, til de bliver bløde. Lad rosmarinen svitse med et øjeblik. Krydr med lidt salt og masser af peber.
- Ælt dejen igennem, og del den i seks stykker. Rul dejen ud til flade boller på et meldrysset bord. Sæt bollerne på en bageplade med bagepapir. Stik bollerne med en gaffel, og pensl dem med den overskydende olivenolie. Fordel løgringene på bollerne. Hak valnødderne, fordel dem på bollerne, og dæk med osteskiver. Bag focacciabollerne i en forvarmet ovn ved 200-220° C (varmluft 180-200° C) i 15-20 minutter.
- Rens forårsløgene, og skær dem i fine ringe. Lun sveskerne i marinaden, og tilsæt forårsløg. Skyl radicchiobladene, dup dem tørre, og skær dem i strimler. Fordel salaten på focacciabollerne, og læg de marinerede svesker ovenpå. Servér straks.
Opskriftskategorier
Forretter og appetitvækkere, Kanapéer og salte snacks,
Opskriftsmærker
Recipe Tags
Vegetarisk,<<Søg efter en anden opskrift>>