Couscous med grøntsager og svesker
Forberedelse
60
minutter
Portioner
4
personer
Ernæring
509
kalorier
ingredienser
4 kardemommekapsler 1 lille stykke kanel Salt 300 g couscous (forkogt, trækketid 5-7 minutter) 2 gulerødder 2 squash 1 løg 1 aubergine 4 spsk. olivenolie 2-3 fed knust hvidløg Friskkværnet peber 200 g SUNSWEET svesker 4-6 pebermyntekviste Revet skal af 1 økologisk limeInstruktioner
- Bring 350 ml vand, kardemomme, kanel og en smule salt i kog. Hæld couscoussen i en forvarmet skål, og hæld vandet over. Læg låg på, og lad couscoussen trække i 5-7 minutter.
- Skræl gulerødderne, skær dem i skiver, og kog dem i saltet vand i 6-8 minutter. Hæld vandet fra, skyl i koldt vand, og lad vandet dryppe af. Skyl squashene, og del dem i fire stykker på langs. Del dem herefter i ca. 6 cm lange stykker. Pil løget, og hak det groft.
- Skyl auberginen, og skær den i grove stykker. Varm 3 spsk. olivenolie på en pande, og svits auberginen ved høj varme. Tilsæt hvidløg, og krydr med salt og peber. Tag auberginen af panden. Varm resten af olivenolien op. Tilsæt gulerødder og løg, og svits dem i ca. 5 minutter. Tilsæt squash, og svits i yderligere 2-3 minutter. Tilsæt sveskerne til sidst, og varm grøntsagerne igennem. Krydr med salt og peber.
- Bland couscous og aubergine sammen med resten af grøntsagerne, og lad retten trække et par minutter. Skyl pebermynten, ryst vandet af, og hak bladene groft. Bland pebermyntebladene i retten, og smag til med limeskal og -saft, salt og peber.
Tip: Servér evt. en klat iskold yoghurt til.
Opskriftskategorier
Hovedretter,
Opskriftsmærker
Recipe Tags
Vegetarisk,<<Søg efter en anden opskrift>>