Linzer sveskekager
Forberedelse
75
minutter
Portioner
36
personer
Ernæring
155
kalorier
ingredienser
80 g SUNSWEET svesker 3 spsk. vand 280-300 g hvedemel 1 spsk. bagepulver 2 tsk. stødt ingefær 2 tsk. stødt kanel 1 tsk. stødt nellike ½ tsk. stødt allehånde ½ tsk. stødt muskatnød 50 g farin 100 g blødt smør 1 æg Fyld: 80 g kvæde- eller ribsgelé 2 spsk. vand 100 g SUNSWEET svesker Pynt: FlormelisInstruktioner
- Opvarm ovnen til 180° C. Purér svesker og vand med en stavblender.
- Bland bagepulver, mel, krydderier og sukker. Rør smørret, æg og sveskemosen i lidt ad gangen med en håndmixer. Brug håndmixerens dejkroge til at ælte dejen indtil den er jævn og glat. Pak dejen i film og læg på køl i 30 minutter.
- Lad gelé og vand til fyldet få et kort opkog i ca. 2 minutter. Tilsæt svesker og purér med en stavblender.
- Rul dejen ud til en tykkelse på 2-3 mm på en overflade drysset med mel. Udstik 36 runde kager (ca. 6 cm diameter). Bag halvdelen af kagerne i ca. 12 minutter, indtil de er let gyldenbrune. Stik små stjerner (2,5-3 cm diameter) ud af de resterende kager og bag kagerne og stjernerne. De små stjerneformede kager skal dog have lidt kortere tid i ovnen.
- Fordel et lag af sveskefyldet på de hele kager, læg lidt ekstra i midten og placer kagerne med de stjerneformede huller på toppen og tryk forsigtigt kagerne sammen. Drys kagerne med sigtet flormelis inden servering.
Opskriftskategorier
Desserter og søde sager, Jul,
Opskriftsmærker
Recipe Tags
Vegetarisk,<<Søg efter en anden opskrift>>