æble og sveskesorbet
Forberedelse
25
minutter
Portioner
4
personer
Ernæring
155
kalorier
ingredienser
2 sure æbler 125 g SUNSWEET svesker 3 økologiske lime 500 ml vand 2 spsk. kokossirup 1 æggehvide (str. M) Pynt: Svesker efter smag Limeskal CitronmelisseInstruktioner
- Skræl æblerne, og skær dem i kvarter. Fjern kernehuset, og skær bådene i mindre stykker. Hæld æblestykkerne og sveskerne i en stor gryde. Vask limene. Riv skallen af den ene lime, og stil den til side. Pres saften ud af alle tre lime, og hæld den i gryden sammen med vandet. Lad det småkoge under låg i ca. 15 minutter.
- Blend de kogte æbler og svesker med en stavblender, og hæld mosen gennem en fintmasket si. Rør limeskal og kokossirup i, og lad mosen køle af.
- Pisk æggehviderne stive, og vend dem i mosen. Hæld mosen i en ismaskine, og frys den til sorbet.
- Afkøl glassene på forhånd, eller læg dem kortvarigt i fryseren. Fordel sorbeten i glassene, og pynt med svesker, limeskal og citronmelisse. Servér straks.
Tip: Hvis du ikke har en ismaskine, kan du hælde mosen i en skål og sætte den i fryseren. Rør i den nu og da, indtil konsistensen er cremet.
Opskriftskategorier
Desserter og søde sager,
Opskriftsmærker
Recipe Tags
Vegetarisk, Gluten Fri,<<Søg efter en anden opskrift>>