Philadelphia tærte med svesker
Forberedelse
35
minutter
Portioner
12
personer
Ernæring
314
kalorier
ingredienser
Bund: 150 g amerikanske chocolate cookies (fx Oreos) 80 g plantemargarine Svesker: Saft af 1 appelsin Saft af 1 citron 200 g SUNSWEET svesker Fyld: 12 blade husblas 700 g Philadelphia flødeost light 250 g fedtfattig yoghurt (0,1% fedt) 75 g sukker Revet skal af 1 økologisk appelsin 150 ml piskefløde 30 g pistacienødderInstruktioner
- Smuldr småkagerne groft, og blend dem herefter i en foodprocessor. Ælt dem sammen med margarine. Læg bagepapir i bunden af en springform (24 cm i diameter). Tryk massen ud i bunden af springformen, og sæt formen i køleskabet i en times tid.
- Bland svesker, appelsin- og citronsaft i en gryde, og lad det småkoge i 1-2 minutter. Afkøl.
- Læg husblassen i blød i koldt vand. Bland flødeost, yoghurt, sukker og appelsinskal. Si væden fra sveskerne, og varm den op. Træk husblassen op af vandet med det vand, der hænger ved, og smelt den i den varme væske. Rør den smeltede husblas med lidt af flødeosteblandingen, og vend den herefter i resten. Stil massen i køleskabet, til den begynder at stivne. Pisk fløden stiv, og fold den med flødeosteblandingen. Hak pistacienødderne, og bland ca. 25 g i flødeosteblandingen.
- Smør halvdelen af flødeosteblandingen over småkagebunden i springformen. Gem nogle svesker til pynt, og fordel resten oven på flødeosten. Fordel nu resten af flødeosteblandingen i et jævnt lag over sveskerne, og pynt med de sidste svesker. Sæt tærten i køleskabet i 3-4 timer.
- Tag forsigtigt tærten ud af springformen, og sæt den på et fad før servering. Drys de sidste pistacienødder på toppen.
Opskriftskategorier
Desserter og søde sager,
Opskriftsmærker
Recipe Tags
Vegetarisk,<<Søg efter en anden opskrift>>