Kartoffel, porre og sveskesuppe
EN LILLE BLOMME

EN STOR LØSNING…
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

Vores opskrifter

Kartoffel, porre og sveskesuppe


Forberedelse
30
minutter
Portioner
4
personer
Ernæring
270
kalorier

ingredienser

2 spsk. rapsolie
1 mellemstort løg, skrællet og graft hakket
2 store porrer, rensede og groft hakket. (Skyl dem grundigt efter hakning for at fjerne eventuelt sand mellem lagene)
3 store kartofler (enhver type, selvom hvide eller røde fungerer bedste), skrællede og i tern
1 fed hvidløg, fint hakket
1 spsk. smør
6 klar-til-at-spise svesker
1 liter bouillon (grøntsags- eller kyllingebouillon)
1 spsk. frisk persille, fint hakket
Salt og peber, smag selv til

Instruktioner

  1. Varm rapsolien op i en stor gryde ved medium varme.
  2. Tilsæt løgene, rør godt rundt i dem for at integrere olien og skru ned for varmen. Læg herefter låg på og lad løgene blive bløde – lad dem gerne ligge i ca. 5 minutter.
  3. Tilsæt porrer, kartofler og hvidløg, vend det rundt i løgblandingen og skru en anelse op for varmen. Lad det herefter stå i 5 minutter, indtil blandingen begynder at blive blød, og porrerne får en livlig grøn farve.
  4. Tilsæt smør og sveskerne og rør godt rundt. Tilsæt bouillonen og skru op for varmen. Når suppen begynder at boble, skal du skrue ned for varmen igen. Lad det herefter simre i ca. 10 minutter indtil grøntsagerne er helt bløde.
  5. Blend suppen til den er glat – enten med en stavblender eller ved at overføre den til en foodprocessor. Rør persillen i og smag løbende suppen til. Alt afhængig af behov kan du krydre med salt og peber.
  6. Hæld suppen i en varm suppeskål og server med det samme.

Opskriftskategorier

Ekstra tilbehør og salater, Suppe, Forretter og appetitvækkere,

Opskriftsmærker

Recipe Tags

Vegetarisk, Under 500 kcal, Ny Opskrift,

<<Søg efter en anden opskrift>>