Klassisk juleand

Forberedelse
90
minutter
Portioner
4
personer
Ernæring
kalorier
ingredienser
1 fritgående and, ca. 3 kg 1 pose SUNSWEET svesker 3 friske, syrlige æbler 25 g smør 4 dl vand Groft salt og peber Mortensaften er aftenen før Skt. Mortensdag. Mange danskere spiser traditionen tro and eller gås denne aften. Ifølge legenden blev munken Morten afsløret af en flok gæs da han forsøgte at gemme sig for at undgå at blive udnævnt til Biskop. Han besluttede derfor, at hvert år på denne dag at gæsene skulle lade deres liv for at blive spist.Instruktioner
- Rens anden for indmad, skyl den godt og dup den tør med køkkenrulle. Gnid med salt og peber (både ind- og udvendigt).
- Fyld den med Sunsweet svesker og æblebåde og luk med en kødnål.
- Pensl anden med smeltet smør og læg den i bradepanden. Sæt anden i ovnen ved 125 grader i 1 time.
- Hæld fedtet fra, kom vand i bunden af bradepanden og sæt anden tilbage i ovnen i 3 - 4 timer. Anden er stegt, når låret løsner sig let, eller når et prik med en stegegaffel i låret giver klar saft.
- Anden parteres inden den serveres.
- Og serveres med hvide og brune kartofler, rødkål, æbler med ribsgele og selvfølgelig en god andesovs.
Opskriftskategorier
Hovedretter, Jul,
Opskriftsmærker
Recipe Tags
<<Søg efter en anden opskrift>>