Panna Cotta med Blåbær, Sveskekompot og Kanel
ingredienser
3 ark hvid husblas 1 vaniljestang 500 g fløde 70 g sukker 4 spsk ahornsirup 2 tsk majsmel 200 ml solbærsaft 250 g blåbær 100 g SUNSWEET svesker 1 knivspids kanel 80 g valnøddekernerInstruktioner
1. Læg husblas i blød i koldt vand. Skær vaniljestangen op på langs, skrab vaniljekornene ud og lad det simre med stangen i cremen i cirka 15 minutter. Rør 30 g sukker og 2 spsk ahornsirup i, og fjern vaniljestangen. Pres overskydende vand ud af husblaspladerne og tilsæt dem til fløden under omrøring, indtil det er opløst. Hæld blandingen i 6 små forme eller ramekiner, skyllet med koldt vand og afkølet i køleskabet i mindst 3 timer.
2. Bland majsmel med 2 spsk kold saft til en glat blanding, bring den resterende saft og den resterende ahornsirup i kog, rør majsmelpastaen i og bring det i kog. Vask blåbærrene og tilsæt straks saften, opvarm kort og fjern derefter fra varmen og bland sveskerne i. Lad det køle af og tilsæt kanel efter smag.
3. Drys det resterende sukker på en varm pande - vent på det smelter og karamelliserer. Rør valnødderne i og fordel derefter blandingen ud på en bageplade beklædt med bagepapir til afkøling. Når det er køligt, hakkes det groft.
4. Dyp ramekinerne kortvarigt i varmt vand for at løsne panna cottaen, inden du vender den ud på en tallerken. Server med blåbær- og sveskekompotten og de karamelliserede valnødder.
Tip: I stedet for blåbær kan du bruge solbær eller kirsebær.
Opskriftskategorier
Desserter og søde sager,
Opskriftsmærker
Recipe Tags
Under 500 kcal, Vegetarisk,<<Søg efter en anden opskrift>>