Gærdumplings med svesker
EN LILLE BLOMME

EN STOR LØSNING…
Sunsweet is an agricultural cooperative

Sunsweet Prunes

Vores opskrifter

Gærdumplings med svesker


Forberedelse
75
minutter
Portioner
6
personer
Ernæring
760
kalorier

ingredienser

150 g smør
250 ml mælk
½ terning frisk gær (21 g)
2 spsk. sukker
1 knivspids salt
500 g mel
1 æg (medium)
200 g SUNSWEET svesker
2 spsk. blommemos
3 spsk. formalet valmuefrø
50 g flormelis
500 g vaniljesauce

Instruktioner

  1. Smelt 50 g smør i en gryde, tilsæt mælk og fjern det smeltede smør fra varmen. Smuldre gæren og rørsukker i indtil det bliver en glat væske. Kom salt, mel, æg og gær i en skål. Tilsæt mælkeblandingen og ælt det hele sammen i cirka 5 minutter indtil du får en glat gærdej. Dæk til og lad det stå et varmt sted indtil dejen er dobbelt så stor.
  2. Bland 6 svesker med blommemos. Ælt dejen kort igen og del den i 6 stykker. Form hvert stykke til en kugle og fyld hver med en sveske. Dæk til og lad dejen hvile i yderligere 10 minutter.
  3. Bring cirka 400 ml vand i kog i en gryde med en dampindsats, sænk derefter temperaturen, så vandet simrer. Placer 2 gærkugler ad gangen, med sømsiden nedad, i dampkurven. Dæk til og damp dem i cirka 15 minutter.
  4. Bland valmuefrøene med flormelis. Smelt 100 g smør. Hæld lidt vaniljesauce på hver tallerken. Placer dine gærdumplings i midten. Drys med valmuefrø samt sukkerblandingen og fordel de resterende svesker omkring dine dumplings. Dryp med smeltet smør og server.

Opskriftskategorier

Desserter og søde sager,

Opskriftsmærker

Recipe Tags

Vegetarisk, Ny Opskrift,

<<Søg efter en anden opskrift>>