Gærdumplings med svesker

Forberedelse
75
minutter
Portioner
6
personer
Ernæring
760
kalorier
ingredienser
150 g smør 250 ml mælk ½ terning frisk gær (21 g) 2 spsk. sukker 1 knivspids salt 500 g mel 1 æg (medium) 200 g SUNSWEET svesker 2 spsk. blommemos 3 spsk. formalet valmuefrø 50 g flormelis 500 g vaniljesauceInstruktioner
- Smelt 50 g smør i en gryde, tilsæt mælk og fjern det smeltede smør fra varmen. Smuldre gæren og rørsukker i indtil det bliver en glat væske. Kom salt, mel, æg og gær i en skål. Tilsæt mælkeblandingen og ælt det hele sammen i cirka 5 minutter indtil du får en glat gærdej. Dæk til og lad det stå et varmt sted indtil dejen er dobbelt så stor.
- Bland 6 svesker med blommemos. Ælt dejen kort igen og del den i 6 stykker. Form hvert stykke til en kugle og fyld hver med en sveske. Dæk til og lad dejen hvile i yderligere 10 minutter.
- Bring cirka 400 ml vand i kog i en gryde med en dampindsats, sænk derefter temperaturen, så vandet simrer. Placer 2 gærkugler ad gangen, med sømsiden nedad, i dampkurven. Dæk til og damp dem i cirka 15 minutter.
- Bland valmuefrøene med flormelis. Smelt 100 g smør. Hæld lidt vaniljesauce på hver tallerken. Placer dine gærdumplings i midten. Drys med valmuefrø samt sukkerblandingen og fordel de resterende svesker omkring dine dumplings. Dryp med smeltet smør og server.
Opskriftskategorier
Desserter og søde sager,
Opskriftsmærker
Recipe Tags
Vegetarisk, Ny Opskrift,<<Søg efter en anden opskrift>>