Ricottasoufflé i glas

Forberedelse
40
minutter
Portioner
4
personer
Ernæring
350
kalorier
ingredienser
4 æggehvider, størrelse: medium 100 g sukker 4 æggeblommer, størrelse: medium 1 pakke Bourbon vanillesukker 1 spsk. fint revet citronskal 250 g ricotta 2 spsk. majsstivelse 1 spsk. hvedesemulje 2 tsk. smeltet smør 12 SUNSWEET svesker 25 g mandelflager Lidt flormelisInstruktioner
- Forvarm ovnen til 150°C (varmluft) (170°C over- og undervarme). Pisk æggehviderne stive, tilsæt langsomt halvdelen af sukkeret i en stråle og fortsæt med at piske indtil hviderne er i stive toppe. Pisk æggeblommerne med det resterende sukker, vanillesukker og citronskal indtil det er tykt og cremet. Rør ricotta, majsstivelse og semulje i, indtil det er glat, og fold forsigtigt de piskede æggehvider i.
- Pensl varmebestandige dessertglas med smør. Fyld 1-2 spsk. af ricottablandingen i hvert glas og læg 3 svesker på toppen. Fyld resten af ricottablandingen i, drys med mandelflager og dryp med det resterende smør.
- Placer en temmelig dyb bageform eller bradepande på risten i ovnen, placer glassene i den og fyld med varmt vand, så glassene er så høje som muligt i vandet. Bag i cirka 25 minutter og drys med flormelis lige inden servering.
- Tip: Du kan bruge vaniljepuddingpulver i stedet for majsstivelse.
Opskriftskategorier
Desserter og søde sager,
Opskriftsmærker
Recipe Tags
Vegetarisk, Ny Opskrift,<<Søg efter en anden opskrift>>